13letý chlapec utekl z diagnostického ústavu. Z úkrytu v kontejneru mu pomohli až hasiči



 15. 01. 2019

Štěstí v neštěstí měl třináctiletý chlapec v Bohumíně. Utekl z diagnostického ústavu. Protože se chtěl schovat před mrazem, zvolil kontejner na elektroodpad. Jenže v něm uvízl. Volání o pomoc však uslyšel kolemjdoucí chodec. Ten na místo přivolal hasiče.

Tragicky mohl skončit útěk třináctiletého hocha z diagnostického ústavu v Bohumíně. Zima ho donutila ukrýt se před silným mrazem. Jenže v kontejneru na elektroodpad, kam vlezl, uvízl. Začal proto volat o pomoc.

Hlas z kontejneru uslyšel muž, který jel kolem. "Nejprve se snažil chlapci pomoci sám, ale ten byl v kontejneru na elektro odpad zaklíněn až do pasu. Policisté na místo museli přivolat hasiče, kteří mladíka vyprostili," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.  

„Do bohumínské části Vrbice ihned vyjeli hasiči ze stanice Bohumín. Odsekání dvaceti festovních nýtů z konstrukce červeného kontejneru trvalo necelých dvacet minut. Pak už byl prokřehlý a podchlazený chlapec venku,“ popisoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Ihned po vyproštění byl mladík zabalen do termofólie a sanitka zdravotníků ho odvezla do nemocnice. "Policisté zjistili, že se jedná o hledaného chovance.  Po vyproštění byl převezen k ošetření do nemocnice a poté předán do dětského diagnostického ústavu," doplnila Viačková.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: