Obyvatelé Mariánských Hor a Hulvák určí, které projekty se podělí o 1,5 milionu korun



 06. 03. 2019

Měsíc mají lidé na to, aby rozhodli o tom, komu připadne dotace 1,5 milionu korun. Žádá o ně celkem dvaadvacet nápadů, mezi nimiž si mohou hlasující vybrat svého favorita. Hlasování skončí 31. března.

Betlém na Mariánském náměstí, cvičení pro rodiče s dětmi, muzikohraní pro děti, okrasná výsadba či mezinárodní fotbalový turnaj. To je jen krátký výčet aktivit či inovací, které lidé v ostravských Mariánských Horách či Hulvákách navrhli.

„Všechny navržené projekty jsme pečlivě posoudili. Ve většině případů navrhovatelé využili možnost své záměry ještě upřesnit. Samozřejmě nás také zajímaly důvody, které je k podání návrhů motivovaly. Mezi projekty se bohužel našly i takové, které realizovat nejde,“ vysvětloval starosta obdobu Patrik Hujdus s tím, že šlo například o překročení maximálního možného rozpočtu či termínu realizace.

Z jedné IP adresy je možné hlasovat pouze jednou denně. Vždy lze ovšem podpořit více nápadů. Zapojit se mohou všichni. Bydliště ani například věk nerozhoduje.

„Stejně jako v předchozích dvou ročnících naváže na on-line hlasování také hlasování fyzické od 1. do 5. dubna, přímo v obřadní síni radnice, kde mohou Mariánskohorští hlasovat pro všechny přihlášené projekty,“ doplnil starosta Hujdus.

Speciální možností bude i takzvaný záporný hlas. Tím mohou hlasující označit projekt, který vůbec nechtějí. Osobního hlasování se mohou účastnit pouze lidé s trvalým bydlištěm v Mariánských Horách či Hulvákách, navíc starší 16 let. Internetové hlasování probíhá na těchto webových stránkách.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: