„Šmejdi“ nezahálí ani v novém roce. V Ostravě si na ně vyšlápli strážníci



 07. 01. 2019

Přestože je podomní obchodování v Ostravě zakázané, ani to nezabránilo pěti mladý lidem nabízet pochybné energetické služby v Ostravě-Porubě. Pro mladíky si však přijeli strážníci. Prodejce nyní čeká správní řízení.

Údajně přišli s výhodnou nabídkou energií. Ve skutečnosti ale především porušovali nařízení města Ostravy a zákaz podomního prodeje. Šmejdi, jak tyto lidi nazvala Silvie Dymáková ve svém dokumentárním filmu, na zákaz prodeje nedbali. Do stejné ulice zamířili hned dvakrát.

„Na jednu ze skupin podomních prodejců strážníky upozornili obyvatelé 2. ledna 2019 odpoledne. Dva muži a jedna žena, ve věku od 19 do 21 let, obcházeli jednotlivé byty, vydávali se za obchodní zástupce firmy dodávající energii do domácností a snažili se zde sjednávat nové smlouvy,“ popisoval mluvčí strážníků Michal Beneš.

Do téže ulice pak muži zákona vyrazili znovu o den později. Tentokrát „vyhmátli“ muže ve věku 20 a 21 let, kteří po lidech chtěli složenky kvůli údajně výhodnější nabídce.

„Podezření ze spáchání přestupků byla v obou případech hlídkami městské policie oznámena příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ doplnil mluvčí Beneš.

Městská policie zároveň upozorňuje, že pokud se lidé s podobnými prodejci setkají, mají okamžitě kontaktovat linku 156.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: