VIDEO: Požár skladu vyhnal z vedlejšího domu 37 lidí, škoda vyšplhala na 300 tisíc



 10. 12. 2017

Nedělní požár v Ostravě - Vítkovicích zachvátil sklad plný polystyrenu, dřeva a izolační vaty. Plameny poničily i nedaleko stojící dodávku a manipulační techniku a vyhnal sedmatřicet lidí z nedalekého domu.

Dřevěný sklad v Ostravě - Vítkovicích se vznítil v neděli odpoledne, hasiči k požáru vyjeli před druhou hodinou odpolední. 

"Při příjezdu hasičů k události byl objekt o půdorysu přibližně osmkrát osm metrů zcela pohlcen plameny, z vedlejšího domu samovolně odešlo celkem sedmatřicet lidí, nikdo nebyl zraněn," uvedl zastupující mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Jakub Kozák.

Uvnitř stavení bylo uskladněno dřevo, polystyren a izolační vata. Sálavé teplo poškodilo i zaparkovanou dodávku a manipulační techniku stojící venku.

"Okolo patnácté hodiny se všichni lidé mohli vrátit do svých bytů. Příčina vzniku požáru je v šetření," dodal Kozák.

Škoda byla předběžně vyčíslena na milion korun, později však byla vyšetřovatelem oproti původnímu odhadu snížena na 300 tisíc korun.


 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: