FOTO: Polský kamion proděravěl v Ostravě nádrž, nafta unikala do země



 04. 12. 2017

Na 350 litrů nafty odčerpali hasiči z nádrže polského kamionu, který v pondělí kolem poledne havaroval v Ostravě - Přívoze. Do země uniklo asi padesát litrů nafty.

Neobvyklý pohled se v pondělí kolem poledne naskytl obyvatelům domů nedaleko "myší díry" v Ostravě - Přívoze. Při pohledu z okna uviděli na trávníku stát kamion, ze kterého unikala nafta. 

Obyvatelé protilehlého domu proto přivolali hasiče. "Polský řidič vzdal boj s kluzkou trávou, aniž by si všimnul, že mu pomalu teče z poškozené nádrže. Hasiči natržené místo u stupačky ihned provizorně zalepili a zbytek obsahu nádrže, asi 350 litrů nafty, přečerpali do přivezených nádob," uvedl mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Pak pomocí předního navijáku hasičské cisterny Mercedes Econic polský kamion, naštěstí prázdný, natřikrát potáhli - a byl vysvobozen, tedy zpět na asfaltové silnici. 

Kamion se na trávníku s proraženou nádrží octnul poté, co nejprve při odbočování vedle myší díry v Ostravě-Přívoze urazil se stupačkou i kus palivové nádrže. Asi sto metrů od místa nárazu do betonu se marně snažil otočit a uvízl v zasněžené trávě. Do ní uniklo kolem padesáti litrů nafty. 

"Místo největšího úniku nafty – pod koly zaklíněného kamionu - hasiči vydatně zasypali nasákavým sorbentem. Místo úniku předali pracovníkovi České inspekce životního prostředí," dodal mluvčí hasičů.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: