Drahé máslo láká zloděje. Za 36 kostek hrozí recidivistovi z Ostravy tři roky



 12. 11. 2017

Šestatřicet kostek másla si chtěl odnést bez zaplacení z ostravské prodejny devětatřicetiletý muž. Máslo ukryl v batohu a v oděvu, daleko s lupem v hodnotě přesahující dva tisíce korun neodešel. Jak se navíc ukázalo, zloděj byl v minulosti už soudně trestaný.

Šestatřicet „kostek“ másla za víc jak 2 150 korun si ve čtvrtek po půl páté odpoledne naložil devětatřicetiletý muž v jednom z ostravských obchodů do batohu a svého oblečení. Pak chtěl z obchodu odejít bez zaplacení. To mu však nevyšlo. 

"Protiprávní jednání neuniklo pozornosti pracovníků bezpečnostní služby," uvedla mluvčí policie Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková.

Jak záhy přivolaní policisté zjistili, muž nebyl v křížku se zákonem poprvé. Už dříve byl za krádeže odsouzen a trest si "odseděl" na počátku listopadu loňského roku.

Teď mu hrozí vězení až na další tři léta. 

Zatímco poměrně vysoké ceny másla zákazníky často odrazují, zloděje naopak lákají. Nebyl to v Ostravě první podobný případ krádeže másla v obchodě z poslední doby. V polovině října vzal soud ženu, podezřelou z krádeže másla, do vazby.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: