Zoo zahalí strašidelné kostýmy a masky, zájemci vyzkouší halloweenský průvod




Netradiční zážitek pro návštěvníky ostravské zoo naplánovali její pracovníci. Děti si vydloubou dýni a projdou stezky strašidelné zoo. Organizátoři také vyhlásí vítěze v soutěži Šípkový podzim.

Halloween v minulosti býval spíše americkým svátkem, ovšem v posledních letech ho slaví i spousta lidí v Česku. Pracovníci Zoo Ostrava připravili na sobotu 4. listopadu tradiční oslavu a v podvečer zahradou projde lampionový průvod, který začne v půl páté odpoledne.

„Sobotní program začne v jedenáct hodin u výukového centra, kde si budou moci děti vydlabat dýni. Připraveny budou rovněž halloweenské aktivity Střediska volného času Ostrčilova,“ řekla mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková.

Zájemci mohou přijít v tematických kostýmech a maskách, přibrat s sebou mohou i svíčky. Návštěvníci uvidí jak se chovají zvířata v pozdních hodinách.

„Při procházce potemnělým areálem si účastníci mohou na cestu svítit lampióny, lucernami a dalšími svítidly. Většina areálu zoologické zahrady zůstane tento den návštěvníkům výjimečně přístupná až do půl sedmé večer,“ uvedla mluvčí.

V tento den také proběhne slavnostní ukončení soutěže ve sběru plodů „Šípkový podzim“. Od devíti do dvanácti hodin sběrači odevzdají své plody na vrátnici zoo.

„Ve výukovém centru se uskuteční v jednu hodinu odpoledne vyhlášení vítězů a předání cen. Děkujeme všem pěstitelů a sběračům za jejich ochotu a píli,“ dodala mluvčí.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: