Nevěsta řekla "ano" za peníze. Vzala si o deset let mladšího cizince



 21. 10. 2017

Sňatek z lásky k penězům se rozhodla uzavřít čtyřiatřicetiletá žena, když kývla na nabídku o deset let mladšího cizince, že za své "ano" vyiinkasuje odměnu. Muž tím sledoval jediné - získání pobytu v Česku.

Vidina finančího prospěchu byla natolik lákavá pro čtyřiatřicetiletou ženu z Ostravy, že se rozhodla kvůli ní i provdat. Že nejde o lásku k partnerovi, ale penězům, se ukázalo záhy. Viníkem však byl i o deset let mladší novomanžel, který ji svatbu jako kšeft nabídl. 

"Žena je podezřelá, že v prosinci loňského roku uzavřela manželství se čtyřiadvacetiletým cizincem v úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch. Za svatbu měla nevěsta získat padesát tisíc korun a příslib další finanční částky po získání pobytu novomanžela v zemi," uvedla mluvčí policie Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková.

"Žena měla sňatek uzavřít s vědomím, že skutečnost muž využije v řízení o povolení přechodného pobytu rodinného příslušníka na území republiky, "dodala mluvčí policie s tím že o povolení muž požádal v říjnu roku 2016. V závěru prosince pak měl muž uvést i svůj sňatek. 

Ženě nyní za napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky hrozí až jeden rok vězení.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: