FOTO: V Ostravě během pěti hodin skončily tři auta na tramvajových kolejích



 21. 10. 2017

Ke třem nehodám, kdy skončily auta v tramvajovém kolejišti, vyjížděli v pátek hasiči v Ostravě. Obešly se bez zranění řidičů aut i cestujících v tramvajích. Dvakrát přitom šlo o osobní automobil Ford Focus, ve Slezské Ostravě o dodávkového volkswagenu.

V prvním případě se ocitlo auto v tramvajovém kolejišti krátce před půl dvanáctou  po srážce s jiným vozem v Opavské ulici. 

"Ford Focus skončil v kolejišti souběžně s kolejemi ve směru na Porubu. Silniční doprava zde byla průjezdná jedním pruhem, pouze zhruba na pět minut při vyprošťování focusu hasičským speciálem byla uzavřena zcela," uvedl mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. 

Ke druhé nehodě, následkem které zůstalo auto stát na tramvajových kolejích, spěchali hasiči a záchranáři po půl čtvrté odpolední. V ulici Podzámčí ve Slezské Ostravě museli hasiči odáhnout pomoicí navijáku havarovanou dodávku Volkswagen mimo tramvajovou trať. 

Silnice tam byla kvůli vyprošťování zcela uzavřena čtvrt hodiny. "Z dodávkového volkswagenu unikly na silnici provozní kapaliny, na něž hasiči použili nasákavý sorbent, který pak uklidili," dodal mluvčí hasičů.

Třetí auto nakolejích skončilo po střetu focusu s tramvají v křižovatce ulic 28. října a Prostorné v Mariánských Horách. "Tady měli hasiči minimum páce - havarované auto již odtlačili mimo silnici pracovníci dispečinku Dopravního podniku Ostrava s cestujícími. Nehoda se obešla bez úniku provozních kapalin," dodal za hasiče Kůdela.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: