Do Ostravy zamíří na víkend obří plíce z Prahy. Ukážou zblízka bakterie



 13. 10. 2017

Unikátní obří model plic zamířil z Prahy do Ostravy, kde bude k vidění o nadcházejícím víkendu. Model nabídne pohled na zvětšené ukázky bakterií pneumokoků. Preventivní akce má upozornit na očkování.

O pneumokocích pěkně od plic. Tak zní slogan osvětové kampaně, která má za cíl upozornit na pneumonii, neboli zápal plic.

"Pneumonie neboli zápal plic je jedno z nejzávažnějších respiračních onemocnění, které v Česku ročně postihne více než sto tisíc obyvatel, z nichž přes tři tisíce z nich nemoci podlehne," upozornila předsedkyně Mladých praktiků, lékařka Markéta Pfeiferová. 

Osvětová akce s obřími plícemi, na kterých si lidé mohu zblízka prohlédnout modely bakterií, o nadcházejícím víkendu zamíří do Ostravy. Akce upozorňuje i na možnost očkování.

"Návštěvníci obchodního centra Forum Nová Karolina v Ostravě si budou moci vyzkoušet, zda znají pneumokoková onemocnění či zda jim nehrozí zápal plic," uvedl mluvčí akce Pavel Gejdoš. 

Odborné lékařské konzultace poskytne sdružení Mladí praktici a k návštěvě stánku budou zákazníky centra zvát vyškolené hostesky. 

Osvětová tour po největších městech Česka s názvem O pneumokocích pěkně od plic začala 30. září v obchodním centru Olympia v Modřicích u Brna. Zakončí ji 21. a 22. října 2017 infostánek v Obchodním centru Rokycanská v Plzni. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: