Řidička srazila v Ostravě dvě ženy na přechodu, utrpěly vážná poranění




Ve čtvrtek brzy ráno srazila v Ostravě osmačtyřicetiletá řidička fabie na přechodu pro chodce dvě ženy, sedmnáctiletou dívku a pětašedesátiletou seniorku. Obě utrpěly vážná poranění.

Nehoda se odehrála ve čtvrtek krátce před třičtvrtě na sedm ráno v Mariánskohorské ulici v Ostravě, na přechodu pro chodce u Jirské osady. 

Osmačtyřicetiletá řidička za volantem fabie měla namířeno po Mariánskohorské ulici směrem do centra města. 

"Řidička se zřejmě zcela nevěnovala řízení automobilu, přičemž došlo ke střetu s chodkyněmi, jdoucími po přechodu. Ženy ve věku sedmnáct a pětašedesát let utrpěly vážná poranění, která si pravděpodobně vyžádají dobu léčení delší šesti týdnů," uvedla mluvčí policie Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková.

"Po střetu zůstaly při vědomí, utrpěly však vážná zranění. U mladší z žen zjistil zasahující lékař poranění obou dolních a horní končetiny, nevyloučil ani možný otřes mozku. Druhá postižená utrpěla zranění dolních končetin," upřesnil stav zraněných mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Záchranáři obě zraněné transportovaly na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě. 

Řidička nebyla pod vlivem alkoholu. "K objasnění okolnosti události byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachateli skutku tak hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta," dodala mluvčí policie. 

Policisté uvítají i svědectví na lince 158. "Hledáme také řidiče dodávky, který měl jet přímo za vozidlem zúčastněným na dopravní nehodě," vyzvala mluvčí policie. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: