Prodej postele se zvrhl ve výhrůžky, kupec chtěl i matrace. Hrozí mu 4 roky



 29. 09. 2017

Nepovedený obchod se zvrhl ve výhrůžky poté, co čtyřiadvacetiletý mladík prodal postel. Kupující však druhý den začal požadovat i matrace, které ale nebyly součástí prodeje. Spor pak přerostl ve výhrůžky a nyní ho řeší policie.

Prodat už nepotřebnou postel se rozhodl čtyřiadvacetiletý mladík z Ostravy. Tu předal kupujícímu za dohodnutou cenu deset tisíc korun a obchod se zdál být uzavřen. 

Jenomže druhý den se kupující ozval, že chce i matrace. Ty však podle prodávajícího nebyly součástí prodeje. Když prodávajícího neobměkčil, začal kupec vyhrožovat.  

"Měl začít prodejci vyhrožovat újmou na zdraví, přičemž požadoval dodání matrací nebo vrácení zaplacené částky. V poškozeném vzbudil obavy, že by své vyhrůžky mohl splnit a proto celou událost oznámil na policii," uvedl mluvčí policistů Moravskoslezského kraje Richard Palát. 

Ostravští policisté případ kvalifikovali jako vydírání a nyní celou věc vyšetřují. Vyděrači tak mohou hrozit v případě usvědčení a odsouzení i čtyři roky vězení. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: