Prodavačku v Ostravě okradl o 11 tisíc, opilého i s penězi záhy chytila policie



 20. 09. 2017

K přepadení jedné z provozoven se odhodlal pětačtyřicetiletý muž v Ostravě - Porubě. Přestože se mu s výhrůžkami podařilo obrat zaměstnankyni o 11 tisíc korun, dlouho si peníze neužil. Za pár minut lupiče i s penězi, navíc opilého, chytila policie.

Pětačtyřicetiletý lupič v úterý po jedné hodině odpoledne vstoupil do jedné z provozoven v Ostravě - Porubě s cílem obohatit se o peníze, na které nemá nárok. A pohrůžky směrem k zaměstnankyni provozovny zabraly - přišel si tak na zhruba 11 tisíc korun, se kterými odešel. 

Ze snadného  "výdělku" se však neradoval dlouho. Za pár minut ho dopadla policejní hlídka. "S sebou měl i předmětné finance, cestou měl odhodit část oděvu, kterou však kriminalisté rovněž nalezli," uvedla mluvčí policistů Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková.

Jak se ukázalo, byl zloděj navíc opilý. "Orientační dechová zkouška muže vykázala hodnotu přesahující dvě promile alkoholu, výslech tak bylo možno konat až v době, kdy byl schopen procesních úkonů, tedy dnes," dodala ve středu mluvčí policie.

Zloději nyní za loupež hrozí až deset let vězení.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: