Varnu pervitinu v bytě prozradil zápach, policie zadržela dva muže i "nádobí"



 11. 09. 2017

Policisty přivedl k varně pervitinu typický chemický zápach, linoucí se z jednoho z bytů v ostravském domě. Po otevření bytu policie v domě nalezla "nádobí" potřebné pro výrobu drog a také chemikálie. Drogy v bytě vyráběl třicetiletý muž, který byl již za drogy dříve odsouzen, se svým starším kumpánem.

Varnu pervitinu odhalila policie v jednom z ostravských bytů. Takříkajíc až do kuchyně je přivedl typický chemický pach, který se z bytu linul. Uvnitř pak policisté zastihli dva muže přímo při výrobě pervitinu. 

"V průběhu domovní prohlídky byly zajištěny věci důležité pro trestní řízení, laboratorní technika, tvořící provizorní zařízení určené k nelegální výrobě psychotropní látky pervitinu, takzvaná varna i chemikálie k výrobě této látky," uvedla mluvčí policie Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková. 

Mladší z dvojice, 30letý muž byl už v minulosti trestán - kvůli drogám vyšel z vězení vloni v červnu. A policistům nezapíral. "Uvedl, že pervitin vyráběl pro svou potřebu," dodala mluvčí policie. Teď mu hrozí až deset let za mřížemi. Staršímu 35letému komplicovi pak hrozí trest poloviční.

Není to první případ podobně odhalené varny drog v Ostravě. Začátkem srpna policisté odhalili varnu poté, co obyvatel usnul, zatímco pekl kuře. Následný požár přivedl do bytu hasiče i policisty, kteří kromě připáleného kuřete nalezli v kuchyni i varnu drog (psali jsme zde). 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: