VIDEO: Zoo v Ostravě letos prošlo už 400 tisíc lidí. Nově mohou i krmit papoušky




Branou ostravské zoo už letos prošly stovky tisíc návštěvníků. Vedení počítá, že také letos překročí hranici půlmilionovou hranici. Zájemci si mohou za asistence ošetřovatele nově nakrmit pestrobarevné papoušky lorie.

Minulou neděli oslavila ostravská zoo jedno jubileum, když 27. srpna prošel její branou letošní čtyřstý tisící návštěvník.

„Stal se jím Luboš Augustin, který do zoo přijel od Žďáru nad Sázavou,“ sdělila mluvčí zoo Šárka Nováková. „Díky bezplatnému zapůjčení invalidního vozíku si mohl návštěvu společně se svou rodinou užít, i když měl nohu v sádře,“ zmínila Nováková.

Jak dále mluvčí dodala, Augustinovi dostali od zoo pamětní list a upomínkové předměty. „I letos předpokládáme, že bychom mohli překročit hranici půl milionu návštěv za rok,“ podotkla mluvčí.

Krmení loriů a posunutí zavírací doby

V průchozí voliéře Papua zařadila zoo nově do harmonogramu komentované krmení loriů. „Odvážné děti i jejich rodiče si zde mohou za dohledu ošetřovatele nakrmit dva druhy těchto pestře zbarvených papoušků, létajících nad hlavami návštěvníků,“ uvedla Šárka Nováková.

Krmení se za pěkného počasí koná každé úterý a čtvrtek v 11.30 hodin. 

V září se zavírací doba zoo posune na 18. hodinu, pavilony a pokladny se zavírají o hodinu dříve. „Vzhledem k přílivu návštěvníků však zůstane ostravská zoo až do konce prázdnin, to jest do neděle 3. září, otevřena do 19.00 hodin,“ uzavřela mluvčí.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: