FOTO: Hasiči z celého Česka soutěžili v Praze, titul obhájili Moravskoslezští



 27. 08. 2017

Moravskoslezští profesionální hasiči jsou mistry České republiky v požárním sportu, obhájili tak titul z loňského roku. Zvítězili v několika disciplínách, třeba ve výstupu na věž či ve štafetě. Uspěli i dobrovolní hasiči z regionu.

Prvenství mezi profesionálními hasiči obhájili o víkendu hasiči z Moravskoslezského kraje. O víkendovém měření sil hasičů z celé republiky, které se odehrálo od pátku do neděle v Praze, slavili vítězství hned v několika disciplínách. 

V pátek soutěžili o nejrychlejší výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže na pražském Výstavišti před Průmyslovým palácem. V sobotu a neděli pak bojovníci s živly v areálu Centra sportu Ministerstva vnitra závodili ve štafetě na čtyřikrát sto metrů s překážkami, běh na 100 metrů s překážkami a také v požárním útoku.

A loňští obhájci prvenství, profesionální hasiči z Moravskoslezského kraje, nezklamali. Ve výstupu na věž zvítězili s celkovým  časem 87,49 sekund. A štafetu zaběhli s nejlepším  časem 53,51 sekund.

Zahanbit se však nenechali ani dobrovolní kolegové ze stejného kraje. "Mezi našimi krajskými dobrovolnými hasiči skončili ve výstupu na věž na třetím místě muži z Michálkovic a na čtvrtém ženy z Těškovic," uvedl za Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Jakub Kozák.

Mezi dobrovolnými hasiči z Moravskoslezského kraje bodovali ve výstupu na věž v mladší dorostenecké kategorii Matyáš Lefner z Ostravy - Nové Vsi a Ondřej Adámek z Ostravy - Michálkovic.

Mužskou kategorii profesionálních hasičů vyhrál Kamil Bezruč s časem 13,41 sekund. Ten se následně stal i absolutním mistrem České republiky, když ve finálovém běhu vyšplhal na věž za 13,33 sekund.

V takzvaném “dvojboji”, což je součet časů z výstupu do 4. podlaží cvičné věže a běhu na 100 metrů s překážkami, se na 1. místě umístil Kamil Bezruč z Moravskoslezského kraje s celkovým  časem 29,58 sekund, třetí místo obsadil Pavel Krpec - součet jeho dvou časů byl 30,22 sekund.

Ale úspěchy mezi profesionálními hasiči zaznamenali i třeba ti ze Zlínského kraje, kteří předvedli nejrychlejší požární útok v čase 21,42 sekund. Druhé místo v této disciplíně obsadili moravskoslezští kolegové  s časem 22,27 sekund.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: