Řidič v Ostravě srazil 92letého muže na přechodu, senior střet nepřežil



 16. 08. 2017

Dvaadevadesátiletého muže srazil v Ostravě - Vřesině na přechodu pro chodce 49letý řidič fabie s přívěsným vozíkem. Viníkovi nehody nyní hrozí až šest let vězení.

Tragická dopravní nehoda se odehrála v úterý kolem sedmé hodiny večer v Ostravě - Vřesině. Na ulici Vřesinské srazil devětačtyřicetiletý řidič fabie dvaadevadesátiletého seniora, kráčejícího za pomoci podpěrných holí po přechodu pro chodce.

Řidič auta s přívěsným vozem chodce přehlédl. "Zřejmě se zcela nevěnoval řízení a přehlédl 92letého chodce, pohybujícího se po řádně vyznačeném přechodu. Při střetu s vozem utrpěl chodec zranění, kterým podlehl.," uvedla mluvčí policie Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková.

Řidič vozu nebyl ovlivněn alkoholem. "Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na šest let," dodala mluvčí policie s tím, že policie nařídila soudní pitvu zesnulého.

A policisté také hledají ženu, která nehodu oznámila na tísňovou linku a to z mobilu jiného muže. "I tuto svědkyni žádáme, aby nás kontaktovala na lince 158," vyzvla mluvčí policie.
    


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: