FOTO: Za vyprosené mince schytal kopance, policisté hledají svědky




Noční přepadení dvaapadesátiletého muže řeší kriminalisté v Ostravě. Ten nejprve na Havlíčkově nábřeží vyhověl přání kolemjdoucích, kteří ho požádali o drobné. Místo poděkování jej však pak napadli, povalili na zem a zkopali.

Dvaapadesátiletého muže v Ostravě přepadl hlouček zatím neznámých kriminálníků. Ti jej v neděli 2. července kolem půl páté ráno oslovili na Havlíčkově nábřeží s prosbou, zda u sebe nemá drobné. 

Ten se jim rozhodl vyhovět, avšak když jednomu z mužů předal mince, místo poděkování přišlo násilí. "Muž byl podezřelými povalen na zem a kopán, načež se pachatelé zmocnili jeho peněženky s doklady, financemi i platební kartou," uvedla mluvčí policie v Moravskoslezském kraji Gabriela Holčáková. 

Lupiči tím napadenému způsobili škodu vyšší než 6 tisíc korun. Dvaapadesátiletého muže navíc musel ošetřit lékař.

Světlo do případu by mohly vnést dvě ženy
I měsíc po skutku policisté po lupičích pátrají. A uveřejnili proto i fotografie záběrů z pouliční kamery, na kterých jsou zachyceny dvě ženy. Policisty zajímá jejich svědectví. Obě by podle mluvčí policie mohly přispět informací k objasnění  loupeže.

"Jakékoli informace k ženám zatím neznámé totožnosti přijmeme na lince 158," vyzvala mluvčí Holčáková. A připomněla, že zlodějům, kteří muže přepadli, hrozí až deset let pobytu za mřížemi. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: