Při nehodě u pohraničního opevnění se zranili čtyři lidé, letěl tam i vrtulník




Poblíž Darkoviček, v místech, kde stojí areál pohraničního opevnění republiky před 2. světovou válkou, se srazila dvě osobní auta. 24letou ženu transportoval ve vážném stavu vrtulník do nemocnice, další tři účastníky nehody rozvezly sanitky do ostravských nemocnic. Silnice byla dvě hodiny neprůjezdná.

Vážná nehoda dvou osobních automobilů, při které utrpěli středně těžká nebo těžká zranění čtyři lidé, zablokovala v neděli odpoledne silnici poblíž areálu československého opevnění v Darkovičkách.

Před 16. hodinou na místo vyrazily dvě jednotky hasičů a záchranáři se sanitkou i vrtulníkem.

„Ošetřili jsme čtyři zraněné, všichni byli při vědomí,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

„Čtyřiadvacetiletá žena byla s poraněním hlavy, horní končetiny a otřesem mozku letecky transportována do ostravské fakultní nemocnice. Do stejného zdravotnického zařízení převezla sanitka také 79letého muže s poraněním hlavy,“ informoval Humpl.

Další dva účastníky nehody, 73letou ženu a muže ve věku 24 let, záchranáři dle mluvčího ošetřili s poraněním břicha, respektive zad a sanitkou transportovali na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě.

„Zajistili jsme místo nehody, zabezpečili transport zraněných a zlikvidovali únik provozních kapalin z automobilů,“ doplnil zastupující mluvčí hasičů Marek Gašparín s tím, že po dvou hodinách byla komunikace opět zprůjezdněna.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: