FOTO: Noví ostravští strážníci složili slib primátorovi, jsou mezi nimi i tři ženy




Jedenáct nových strážníků složilo v úterý slavnostní slib primátorovi na ostravské radnici. Na ulice v Ostravě dohlíží bezmála sedm set mužů a žen v uniformách městské policie.

Ostravský primátor Tomáš Macura v úterý dopoledne převzal slavnostní slib jedenácti nováčků u ostravské městské policie. Mezi nimi jsou i tři ženy. 

"Řady ostravské městské policie se rozšířily o jedenáct nováčků, kteří v uplynulých dnech úspěšně ukončili závěrečnou zkouškou tříměsíční rekvalifikační kurz potřebný k získání osvědčení strážníka," uvedl mluvčí ostravské městské policie Michal Maršo. 

Aktuálně tak na pořádek v ulicích moravskoslezské metropole dohlíží 698 strážníků. A nováčci museli projít náročným výcvikem nejen v sebeobraně a střeleckou a taktickou přípravou ale také vzděláním v právní oblasti.

"Nedílnou součástí absolvovaného kurzu bylo také získání dovedností v poskytování první pomoci nebo zvládnutí základů kriminalistiky a psychologie," dodal Maršo.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: