Chudé děti v Africe, vdovy po záchranářích i opuštěné děti získají dary z Colours



 19. 07. 2017

Zájemci mohou díky svému chytrému mobilu pomoci chudým dětem v Africe, vdovám po záchranářích i opuštěným novorozencům. Díky aplikaci Pomáhej pohybem - jízdou na kole, chůzí nebo třeba tancem generují body, které nadace distributora energií přemění na peníze.

Zlehka si zasportovat a zároveň tím přispět na dobrou věc mohou letos nejen návštěvníci hudebního festivalu Colours of Ostrava.

„Stačí si do svého chytrého telefonu zdarma stáhnout aplikaci EPP Pomáhej pohybem a pak jízdou na kole, chůzí nebo třeba tancem generovat body, které následně přeměníme na peníze,“ uvedl Daniel Novák z Nadace ČEZ.

„Získané prostředky jdou na podporu společnosti Kola pro Afriku, která posílá kola gambijským dětem, aby si na nich zkrátily cestu do školy,“ vysvětlil Novák.

Vstupenka na festival ale není podmínkou, zapojit se mohou opravdu všichni.

Vdovy po hasičích a policistech, opuštěné děti

Nadace ČEZ zpestří sobotní program ostravského festivalu se svým Oranžovým kolem.

„Na našich dobročinných rotopedech můžou zájemci celé odpoledne šlapat pro dvě neziskové organizace,“ sdělil Daniel Novák.

Vyšlapané peníze si rozdělí Nadace policistů a hasičů, pečující o vdovy a sirotky po příslušnících, kteří zahynuli při výkonu povolání. Druhou neziskovkou je Nadační fond La Vida Loca, jenž se stará o odložené novorozence.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: