Policie hledá cestujícího, který v MHD v Ostravě rozbil okénko u řidiče



 14. 07. 2017

Zjevně opilý muž nastoupil do autobusu na zastávce Ocelářské a od té doby s ním měl řidič MHD jenom problémy. Vše vyvrcholilo hádkou, kdy šofér opilce vyhodil na zastávce Rottrův sad, protože ve špinavém oblečení usedl na sedadlo. Pomstil se tak, že rozbil okno autobusu, čímž způsobil škodu za čtyřicet tisíc korun.

Cesty řidičů MHD bývají mnohdy složité, což se potvrdilo 6. června, kdy do autobusu číslo linky 45 vstoupil opilec, po kterém do dnešního dne za jeho výtržnosti pátrá policie.

"Cestující nastoupil krátce po půl páté odpoledne na zastávce Ocelářská, ulice Rudná v Ostravě – Vítkovicích nastoupil do uvedeného autobusu. Řidič si všiml, že pracovní oděv muže je velmi znečištěn a také měl být značně pod vlivem alkoholu," řekl mluvčí policistů Moravskoslezského kraje Richard Palát.

V ruce držel opilec dvoulitrovou pet láhev s pivem značky Braník. Řidič ho požádal, aby si ve voze nesedal, aby nedošlo ke znečištění sedaček.

"Během jízdy si však všiml, že muž jeho žádosti nevyhověl a na sedadlo usedl. Na autobusové zastávce Rottrův Sad v době 16.40 hodin muže požádal, aby vystoupil, jelikož neplní pravidla pro přepravu cestujících," uvedl mluvčí.

To však cestujícího vyvedlo z míry a rozhodl se šoférovi mstít. Obešel autobus kolem přední části, došel k oknu u řidiče a pěstí do tohoto okna udeřil, čímž poškodil rám okna. 

"Škoda byla poškozenou společností následně vyčíslena na částku dosahující téměř čtyřiceti tisíc korun. V případě dopadení pachatele tomuto hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok," dodal mluvčí.

Jak výtržník, kterého hledá policie vypadá?

Jedná se o muže ve věku od 30 do 35 let, štíhlé postavy, oblečen do bílého trika s potiskem a montérkových kalhot, vlasy měl delší, sepnuty do culíku. 

"Tímto žádáme veřejnost, aby v případě kladných poznatků k osobě pachatele kontaktovala policii na kterékoliv služebně Policie České republiky, na bezplatné lince 158 nebo na služební telefonní lince 974 728 201," poznamenal Palát.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: