VIDEO: Opilec se řítil hlava nehlava Ostravou a nezastavila ho ani proražená guma



 13. 07. 2017

Chvíli po chodníku, chvíli po tramvajových kolejích. Čtyřiapadesátiletý šofér s 2,5 promile alkoholu se proháněl ostravskými ulicemi, jak ho napadlo. A naboural přitom vše, co mu stálo v cestě. Policisté ve čtvrtek k případu uveřejnili i záběry z pouličních kamer.

Opilý čtyřiapadesátiletý šofér se za volantem Renaultu Kangoo vydal do ostravských ulic v sobotu před osmou hodinou večer. Z Myslbekovy ulice v Ostravě-Přívozu se hazardér vydal do Výškovické ulice v Zábřehu. A doslova cestou necestou, v  čemž mu pomáhal i alkohol, kterým byl posilněn.

"Za volant automobilu usedl i přes skutečnost ovlivnění alkoholem, orientační dechové zkoušky následně vykázaly hodnoty přesahující 2,3 a 2,5 promile alkohol," uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Šofér to vzal přes tramvajový pás, odkud vyjel i na vyvýšený nástupní ostrůvek zastávky tramvají „Muglinovská“ směrem na centrum Ostravy, na kterém stál hlouček lidí. Pak se vůz stočil zpět na tramvajový pás, aby záhy vyjel i na protější nástupiště. 

Následně řidič dojel po tramvajovém pásu až na světelnou křižovatku, kde odbočil na Mariánskohorskou ulici a najel na chodník.

V důsledku toho byl vůz odhozen do protisměrné části vozovky před železničním podjezdem. Zde měl řidič opět najet mimo silnici na chodník, přičemž došlo k poškození vozu.

Když dál řidič uháněl směrem k Plzeňské ulici, zezadu narazil do vozu mitsubishi, jedoucího ve shodném směru. "Po způsobení nehody řidič nezastavil a pokračoval v jízdě s vozem po Plzeňské ulici, odbočil po sjezdové rampě k ulici Výškovické. Řidič v místě zřejmě nezvládl řízení a narazil do zábradlí u tramvajové zastávky Karpatská," popsala další sled událostí mluvčí policie. 

Poblíž místa, kde došlo k nárazu do zábradlí, stál rovněž na zastávce muž. Vlivem řidičovy divoké jízdy se z vozu vyzula jedna z pneumatik, řidič však pokračoval v jízdě i přes tuto skutečnost.

Policisté následně řidiče zadrželi a po vystřízlivění byl následující den podroben výslechu a policisté zahájili jeho stíhání. Policisté rovněž uvítají i svědectví od dalších lidí, kteří si zběsilé jízdy řidiče v ostravských ulicích také všimli. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: