Dva dny, dvě ukradená auta. Zloděj využil nepozornosti řidičů a klíčů v zapalování



 28. 06. 2017

Zloději aut v Ostravě řádili. V sobotu jeden využil nestřeženého a neuzamčeného auta s klíči připravenými k nastartování a odjel. Další využil v pondělí nastartované auto, které tak ponechal servisní technik a dal se na úprk. Po pár metrech však boural a utekl.

Hned dvě krádeže aut za dva dny s podobným scénářem prověřují nyní policisté v Ostravě. Nejprve se neznámý zloděj zmocnil neuzamčeného auta Seat Cordoba v odstínu zelené metalízy.

Řidič vozu nechal při odchodu klíčky ve spínací skříňce a příležitosti v sobotu 24. června odpoledne v Ostravě-Radvanicích využil dosud neznámý zloděj. Ten s vozem zmizel neznámo kam.

"Obdobný případ se stal o dva dny později, když servisní technik ponechal ve Slezské Ostravě odemčené a nastartované auto Opel Astra," uvedl policejní mluvčí Richard Palát.

Zde neznámý zloděj do vozu nasedl a po šesté hodině odpoledne s ním odjel. "Nezvládl však řízení a s vozem o několik metrů dále na křižovatce naboural do stromu. Z místa poté utekl," ujasnil mluvčí.

Policisté nyní případy prověřují a po zlodějích pátrají. "V případě, že budou dopadeni, hrozí jím trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnil Palát.


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: