Cyklista v Beskydech utrpěl po pádu z kola poranění hlavy. Nehodu nepřežil



 25. 06. 2017

Pád z kola si v neděli vyžádal lidský život v Beskydech. Devětačtyřicetiletý cyklista po pádu na místě zranění podlehl, přestože se mu dostalo rychlé pomoci od svědků nehody i záchranářů. Ti vyslali na místo i vrtulník z Ostravy.

Tragická událost se odehrála v neděli brzy z rána v Ostravici na Frýdecko-Místecku. "Devětačtyřicetiletý muž podle informací, které mají záchranáři k dispozici, narazil při sjezdu z kopce do betonové skruže," nastínil průběh nehody mluvčí zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl. 

Muž po nehodě zůstal ležet na zemi v bezvědomí a bezdeší. První pomoci se mu dostalo od náhodných svědků. 

Záchranáři byli přivoláni bezprostředně po nehodě v osm hodin ráno. "Na místo ihned vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci, a to z Frýdlantu nad Ostravicí. Na pomoc zároveň vzlétl vrtulník z Ostravy, vyžádána byla také pomoc horské služby," uvedl mluvčí Humpl.

"Tým letecké záchranné služby musel být po příletu vysazen v šikmém terénu, neboť přistání stroje v okolí místa události nebylo možné," popsal Humpl.

Zasahující lékař u pacienta zjistil mnohočetná poranění hlavy a mozku. Záchranáři se pokoušeli za podpory přístrojového vybavení a léků obnovit srdeční činnost muže, avšak neúspěšně. 

"Přestože záchranný řetězec zafungoval výborně – postižený dostal velmi rychlou základní první pomoc a následně i odbornou, jeho život se ani po téměř hodinovém úsilí zúčastněných nepodařilo zachránit. Poranění, která utrpěl, byla smrtelná," dodal mluvčí.


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: