Ze sanitky čouhaly trámy. Snímek pobouřil sociální sítě: je to vyřazený vůz záchranky



 17. 06. 2017

Sociálními sítěmi se šíří fotografie sanitky s otevřenými zadními dveřmi, z nichž trčí dřevěné trámy. Jak se však ukázalo, jde o vyřazený vůz severomoravských zdravotníků, který již nepatří záchranné službě. Barvy sanitního vozu však na autě zůstaly.

Fotografie vozu v barvě a se znaky speciálu zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje, z jehož zadních dveří vyčnívá dřevěný trám, lidé od soboty šíří sociálními sítěmi.

Vzdbudilo to navíc vlnu kritiky. Čtenáři si totiž kladli otázku, zde taktonelibě někdo nezneužívá sanitku určenou na převoz pacientů pro soukromé cesty... 

Představitelé zdravotních záchranářů ze severní Moravy se proti tomu ohradili. "Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje se důrazně distancuje od fotografie, která se v sobotu 17. června objevila na sociálních sítích, jejichž prostřednictvím se rychle šíří," uvedl v sobotu večer mluvčí zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Podle něho jde o bývalý zásahový vůz, který byl před časem vyřazen z provozu a odprodán jednomu z ostravských zdravotnických zařízení.

"Skutečnost ,že na fotografii není zachyceno aktuální zásahové vozidlo, dokazuje mimo jiné i fakt, že na pravých zadních dveřích mu schází třímístné číslo, volací znak, podle něhož by bylo možno automobil s jistotou identifikovat," dodal mluvčí. 

Barva vozu, reflexní pruhy i výstražné majáky na střeše však mohou takový dojem vzbuzovat. "O současném použití a účelu, k němuž je vozidlo provozováno, nemá Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje žádné informace, " dodal mluvčí záchranky. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: