Svědek zahlédl muže ležícího vedle kola, oživit ho nedokázali ani záchranáři



 29. 05. 2017

U tramvajové trati ve Slezské Ostravě už byla každá pomoc marná. Cyklistu, který padl vedle svého kola, se pokoušel oživit další kolař, . Policisté hledají svědky, kteří by pomohli s objasněním tragické události.

Pětačtyřicetiletého muže našel ležet na cestě vedoucí podél tramvajového kolejiště cyklista v pondělí kolem půl sedmé ráno.

"Pravděpodobně jel na jízdním kole mimo zastavěnou městskou část Slezská Ostrava ve směru od ulice Šenovská – Počáteční po bezejmenné cestě do směru Ostrava-Kunčičky k ulici Vratimovské," popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Ležícího muže i jízdní kolo našel kolemjedoucí v místě mezi zastávkami Teplotechna a Osada Míru. "Svědek okamžitě vyrozuměl tísňovou linku a začal se základní resuscitací. Později byla konstatována smrt muže," ujasnila mluvčí.

Policisté případ vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti a hledají svědky, kteří by událost pomohli objasnit. "Jakékoli informace k prověřované události přijmeme na lince 158. Za pomoc děkujeme," doplnila Holčáková.

Na místo vyjížděli i záchranáři. „Postiženému se snažili pomoci kolemjdoucí a zahájili srdeční masáž. V oživování pokračovali i záchranáři, srdeční činnost se nepodařilo obnovit a zasahující lékařka musela konstatovat smrt,“ uvedl jejich mluvčí LUkáš Humpl. Více čtěte ZDE


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: