Zloděje v Ostravě vylekal štěkot psa a přepadl přes zábradlí balkonu



 23. 05. 2017

Štěkot psa vystrašil zloděje, který kradl v bytě v prvním patře. Nezvaný host pak i s ukradeným notebookem přepadl přes zábradlí a spadl z balkonu na trávu. Tam ho uviděl majitel bytu a popis zloděje předal policistům. Ti ho zanedlouho našli a lapka se jim ihned přiznal.

Recidivista kradl po druhé hodině odpoledne v bytě v prvním patře panelového domu v Ostravě-Hrabůvce. Do obýváku vlezl otevřeným francouzským oknem, kde spala majitelka bytu.

„Z obývacího pokoje odcizil notebook s příslušenstvím. Při tomto jednání byl však vyrušen psem, který začal v bytě štěkat směrem k balkónku,“ popsal policejní mluvčí Richard Palát.

Toho se zloděj zalekl a přepadl i s ukradeným notebookem přes zábradlí balkonu ven na trávu.

„Zde jej zahlédl majitel bytu, jak se již muž zvedá ze země a jeho popis předal policistům. Přestože zloděj z místa utekl i s odcizeným notebookem, policisté jej dle získaného popisu po nějaké době zadrželi,“ uvedl Palát.

Ve stejný den ráno muž kradl brzo ráno i v autě. Po rozbití okna vozu se dostal do kufru a vzal si ruční nářadí a elektrický přímotop. Způsobil zde škodu celkem skoro devět tisíc korun.

Recidivista se kriminalistům k oběma krádežím přiznal a uvedl také, kam některé ukradené věci schoval.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce však návrh neakceptoval. Již devatenáctkrát trestanému recidivistovi hrozí v případě, že bude uznán vinným, trest odnětí svobody až na tři léta,“ doplnil mluvčí.


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: