Janáčkův máj nabízí tradiční smršť koncertů v zajímavých lokalitách kraje



 20. 05. 2017

Mezinárodní hudební festival Janáčkův máj bude i po čtyřicáté druhé bezpochyby jedním z vrcholů kulturní sezony Moravskoslezského kraje. Tradiční přehlídka klasické hudby nabídne 23 koncertů v průběhu 19 festivalových dnů v 9 městech.

Festival odstartuje 22. května od 19.00 hodin v Domě kultury města Ostravy zahajovacím koncertem na počest 750 let od založení města.

„Každý festival by měl vycházet ze specifiky prostředí, ve kterém se koná,“ sdělil ředitel Janáčkova máje Jaromír Javůrek, „a díky tomu, že Janáčkův máj existuje v Ostravě a regionu již 42 let, je zde skutečně doma.“

Do Ostravy, Opavy, Kravař, Ludgeřovic, Píště, Kunína, Bohumína, Hlučína a Hradce nad Moravicí postupně dorazí umělci devíti zemí.

„Náš festival – i když nese jméno Leoše Janáčka – neuvádí jen jeho skladby, ale snaží se o zařazení Janáčkova díla do světového kontextu,“ říká Javůrek. „Záměrně není festivalem pro úzkou skupinu lidí, ale je koncipován tak, aby si každý svůj koncert mohl vybrat,“ dodává ředitel Janáčkova máje.

Bohatý program

Letošní programová nabídka myslí na všechny milovníky klasické hudby.

Namátkou – recitál vítěze interpretační Soutěže královny Alžběty, opavského rodáka Lukáše Vondráčka; pěvecký galakoncert světového tenoristy Lawrence Brownlee, vystoupení francouzské klavírní legendy Jean-Philippa Collarda nebo americké vycházející hvězdy Andrew Von Oeyena – to je opravdu jen krátký výčet toho, co na návštěvníky festivalu čeká.

A ještě mnohem víc.

Jak získat vstupenky

Novinkou ročníku 2017 je možnost vybrat si vstupenky na webu www.janackuvmaj.cz. Najdete tu i přehled festivalových pokladen, kde lze zbývající lístky vždy hodinu před začátkem koncertu (pokud nebude vyprodán) zakoupit osobně.

Prodejním místem v Domě kultury města Ostravy bude nově Janáček point (prodejní místo Janáčkovy filharmonie Ostrava), koupě vstupenek přes pokladnu DKMO již nebude možná.

Držitelům průkazů TP, ZTP a ZTP-P bude na vstupenky poskytnuta 50% sleva.


Autor: ) (red



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: