Spasitel nosí jméno Sus. Pětibodový náskok stále trvá



 07. 05. 2017

Ve hře je sice ještě dvanáct bodů, výhra v duelu s Varnsdorfem však znovu o něco navýšila hodnotu postupových akcií ostravského Baníku. Prvoligový návrat je zase o něco blíž.

Ligový návrat má čím dál reálnější kontury. K tomu, aby tomu tak opravdu bylo, však Baník ještě musí učinit pár důležitých krůčků. Jedním z nich byla výhra proti Varnsdorfu.

V bitvě s nevyzpytatelným celkem, který v minulosti dokázal vybojovat postup do nejvyšší soutěže, mohla k úspěchu vést jen maximální koncentrace v průběhu celého duelu.

A také bezbřehá aktivita, která zdobí Ostravany v celém průběhu tohoto ročníku. Nakonec to vyšlo, i když se žádná fotbalová hitparáda nekonala.

Odehrána byla zhruba čtvrthodina, když se Hrubý zjevil v pokutovém území Severočechů a gólman Samoel jen s problémy míč vyrazil ven.

Domácí jednička, Petr Vašek, se poprvé předvedla až ve 25. minutě. Richterův pokus zkušený mazák v domácí svatyni zneškodnil. Zanedlouho to byl opět Baník, kdo se přiblížil vstřelení gólu. Jenže gólman Samoel měl prostě výborný den a i tentokrát vytáhl výborný zákrok.

Pravděpodobně největší šanci první půle měl ve 33. minutě hostující Fotr. I s jeho hlavičkou si ale gólman Vašek poradil, přestože se u ní pořádně zapotil. Po poločase tak bylo skóre bezbrankové.

O výhře rozhodl Martin Sus

Druhý poločas začal poměrně opatrně. A tak přišlo největší vzrušení až v 61. minutě. Martin Sus si naběhl do pokutového území, kde se k němu odrazil divně poskakující a několikrát ztečovaný míč.

Sparťanský mládežnický odchovanec se ale výborně zorientoval a svým gólem znovu potvrdil, že přestože pochází z líhně rivala, jeho srdce nyní bije jenom pro Baník – 1:0.

S přibývajícím časem narůstal i počet karetních trestů a střídání. Rozkouskovaná hra už další branku nepřinesla. Ostravané tak získali další veledůležité tři body.

Ty jim zajišťují stále pohodlný náskok na třetí Opavu. Na první Olomouc, se kterou se Ostravané ještě utkají, ztrácí osm bodů. Tahle ztráta ale asi nikoho netrápí. Do nejvyšší soutěže totiž postupují první dva druholigové celky.


Autor: Petr Jindra



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: