VIDEO: Požár haly se slámou na Ostravsku ohrožoval 400 krav, škoda je 1,5 milionu



 26. 08. 2017

Požár haly s uskladněnou slámou v Janovicích na Ostravsku zaměstnal v noci na sobotu hasiče. Nedaleko hořícího skladu bylo ustájeno 400 krav, ty se hasičům podařilo uchránit. Škoda se vyšplhala na 1,5 milionu korun.

Požár haly s uskladněnou slámou v zemědělském areálu v Janovicích nedaleko Olbramic na Ostravsku zalarmoval v pátek před půl osmou večer hasiče z celého okolí. 

K požáru se sjelo na dvanáct hasičských jednotek. Už při příjezdu prvních hasičů byla celá hala zasažena plameny.

"V bezprostřední blízkosti bylo ustájeno čtyři sta krav, hasiči se tedy primárně zaměřili především na to, aby zabránili rozšíření směrem ke zvířatům. To se jim povedlo, žádná z krav neutrpěla újmu," uvedl mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Jakub Kozák.

Hasiči mimo jiné nasadili i přetlakové ventilátory, kterými odháněli kouř směřující ke skotu. Majitel podniku pak zajistil dva nakladače, které po celou dobu hašení vyvážely slámu z haly ven, kde ji hasiči rozhrabávali a prolévali vodou.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu pět minut před půlnocí.

"Zlikvidován v tuto chvíli ještě stále není. Na místě zůstalo pět hasičských jednotek, které dohašují především vyvezenou slámu," uvedl v sobotu dopoledne mluvčí hasičů Kozák.

Už teď je jasné, že škody způsobené požárem přesáhnou milion korun.  

"Plameny kromě uskladněné slámy pohltily i nakladač a zničily konstrukci objektu s plechovou střechou a zděnými štíty, napáchaly škodu za 1,5 milionu korun. Nikdo nebyl zraněn," dodal mluvčí hasičů.

Příčinu požáru hasiči vyšetřují. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: