VIDEO: Chlípníka, který chtěl v Ostravě znásilnit dívku, dopadli na Opavsku



 17. 06. 2017

Až desetileté vězení nyní hrozí jednatřicetiletému muži, který se na konci května v Ostravě pokusil znásilnit šestadvacetiletou dívku. Ta se duchapřítomně ubránila a voláním přivolala pomoc. Muže, který utekl, policie dopadla na Opavsku na základě stop DNA.

Jednatřicetiletého muže policisté dopadli ve středu 14. června v noci na Opavsku. "Byl eskortován do Ostravy. Muž využil svého práva a k věci nevypovídal," uvedla v sobotu večer mluvčí policie Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková.

Na muže měla policie spadeno poté, kdy se 26. května zaměřil na šestadvacetiletou dívku, kráčející od tramvaje noční ulicí v ostravských Třebovicích.

Nejprve ji oslovil a nabízel jí peníze, aby se mu odhalila. Když to nezabralo, povalil ji na ulici a za vlasy odvlekl. Mladá žena se však bránila a křikem přivolala pomoc třiatřicetiletého muže. Ten agresora okřikl a ten utekl (o případu jsme psali zde). 

Bránící se dívka útočníkovi způsobila šrámy v obličeji. Sama však vyvázla se středně těžkým zraněním. Kriminalisté ovšem získali důležité stopy DNA možného pachatele, které je dovedly na Opavsko. 

"Izolovaný profil DNA při srovnání v databázi znamenal zjištění identity konkrétní osoby," nastínila zlomový moment ve vyšetřování případu mluvčí.

Vyšetřovatelé ve snaze dopadnout útočníka uveřejnili i kamerový záznam vozu, ze kterého muž před svým útokem vystoupil (psali jsme zde). 

Jednatřicetiletý podezřelý má nyní na krku stíhání za znásilnění ve stádiu pokusu. Také byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.

"Soud dnes rozhodl o vzetí obviněného do vazby," dodala v sobotu večer mluvčí policie.

ČTĚTE TAKÉ: 

Policisté hledají muže, který se v Ostravě pokusil znásilnit ženu, podrápala mu obličej

FOTO: Policisté hledají auto, ze kterého vystoupil muž, jenž se pokusil o znásilnění


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: