VIDEO: Mladík se v tramvaji obořil na anglické studenty, pak je napadl pěstí



 06. 12. 2017

Angličtina vyprovokovala zatím neznámého cestujícího tramvají v Ostravě. Nejprve po čtveřici anglicky hovořících studentů mrštil tácek od pizzy. Dodal k tomu špatnou angličtinou vysvětlení, že "tohle je jeho město". Tím však incident neskončil, na jedné ze zastávek vystoupil společně se studenty a jednoho z nich napadl pěstí. Mladíka však zachytila kamera a teď ho hledá policie.

V poslední listopadovou sobotu brzy nad ránem se při cestě ze Stodolní ulice rozlítil zatím neznámý mladík na čtveřici, dvě dívky a dva chlapce, s ním ve voze jedoucích studentů. Důvod byl banální, nelíbilo se mu že společně hovoří anglicky. 

Nejprve po čtveřici, sedící v zadní části vozu, hodil tácek od pizzy. "Po jejich dotazu, na důvod jeho jednání, měl studentům odpovědět špatnou angličtinou, že se jedná o jeho město, že on je tady doma a mají mluvit česky," uvedl mluvčí policie Moravskoslezského kraje Richard Palát.

Pak studenty dál slovně urážel. Když se čtveřice rozhodla na zastávce „Nová Ves vodárna“ vystoupit , následoval je také a dál situaci eskaloval.

"Jedna ze studentek se ho snažila uklidnit, pachatel měl tuto ženu od sebe razantně odstrčit. Poté udeřil pěstí dvacetiletého studenta do obličeje. Tímto mu způsobil zranění, které si následně vyžádalo lékařské ošetření," popsal mluvčí policie.

S údery pěstí se agresor následně vrhl i na čtyřiadvacetiletého studenta. "V ataku pokračoval i v době, kdy tento poškozený měl ležet na zemi. Ataku zanechal, až když se poškozený vysmekl a z místa utekl," dodal Palát. 

Také agresor se pak vydal neznámo kam a nyní ho hledá policie. Útočníka zachytily v tramvaji, kterou z msíta sporu odcestoval, bezpečnostní kamery a policie by proto uvítala svědectví, které by vedlo ke ztotožnění mladíka.

"Muž je vysoký přibližně 175 centimetrů, silnější postavy, vlasů světlé barvy, na bocích vystříhané, vlevo nahoře pachateli chyběl zub. Oblečen byl do modré mikiny s nápisy a světlých kalhot," uvedl ke hledanému policejní mluvčí s tím, že policisté uvítají informace na kterékoliv policejní služebně nebo bezplatné lince 158. 

V případě dopadení hrozí útočníkovi až tři roky vězení za ublížení na zdraví. 


Autor: Michal Kolařík

Spoluzakladatel a provozovatel portálu City.cz. Náměty živnostníků a firem z jejich denní rutiny přenáším na náš vývojový tým. S cílem přinést inovace v zákaznických službách prostřednictvím rezervačního systému Citydiář a věrnostního programu Citykarta, služeb od City.cz



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: