Kradl ve školách, nemocnici i domově důchodců. Hrozí mu i pět let vězení



 09. 06. 2017

Recidivista se v Ostravě vkrádal do škol, nemocnice i třeba do domova seniorů či kadeřnictví. Lézt po hromosvodu nebo šplhat po mřížích mu nevadilo. Bral peníze i elektroniku. Nyní mu hrozí trest i pět let ve vězení.

Čtyřiatřicetiletý recidivista se ani z posledního trestu v srpnu roku 2016 nepoučil a hned od října loňského roku do 8. června 2017 má za sebou 32 dalších krádeží.

Kradl v Ostravě ve školách – mateřských, základních i vysokých, vloupal se i do domova pro seniory, několikrát do nemocnice a dále do specializovaného zařízení pro péči těžce nemocným i do kadeřnictví.

„Do budov se měl dostávat přes okna, a to původně pootevřená pro ventilaci, tak i uzavřená. Někdy měl lézt po hromosvodu, jindy šplhat po mřížích nebo přelézt oplocení. Místy činů se staly třídy, kabinety, ředitelna i školní šatna, učebny, kanceláře i školní bufet,“ vyjmenovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Kradl elektroniku, tašky, peněženky, hodinky i třeba přímo peníze. Některé místnosti jen prohledal.

Celkovou škodu policisté zatím předběžně odhadují asi na 360 tisíc korun.

Zloděje policisté odhalili na základě vyšetřování a sám se jim k činům pak doznal. Byl již opakovaně za trestné činy odsouzen.

„Aktuálně tedy muži hrozí další trest, tentokrát v krajním případě může být odsouzen k trestu odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela mluvčí.


Autor: Vendula Šťávová



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: