Cyklisté se vrátili na stezky a záchranáři počítají zásahy: i smrtelné



 29. 05. 2017

Slunečný víkend s letními teplotami znamenal nárůst úrazů v Moravskoslezském kraji. Od sobotního do pondělního rána záchranáři vyjeli k desítkám případů. Nejpočetnější skupinou byli cyklisté, jeden z nich při nehodě zemřel.

Teplé počasí láká kolaře na projížďky. Na silnicích a v terénu se však ne vše vyvíjí podle jejich představ a často si přivodí i vážné úrazy.

„Zraněnými byli převážně muži, zraněné ženy zaznamenali záchranáři čtyři. Většina pacientů byla zraněna středně těžce a posádky musely ošetřovat poranění hlavy a končetin,“ řekl mluvčí Moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

V pondělí po půl sedmé vyjížděli záchranáři pomoci pětačtyřicetiletému muži, jenž ležel na zemi vedle svého kola bez známek života.

„Postiženému se snažili pomoci kolemjdoucí a zahájili srdeční masáž. V oživování pokračovali i záchranáři, srdeční činnost se nepodařilo obnovit a zasahující lékařka musela konstatovat smrt,“ uvedl Humpl.

O necelou hodinu později se v Ostravě-Šenově střetli dva cyklisté: devětatřicetiletý muž a třináctiletá dívka.

„Oba utrpěli středně těžká zranění. Po ošetření na místě události je posádky záchranářů přepravily do nemocnic v Havířově a Fakultní v Ostravě,“ dodal mluvčí.


Autor: Lukáš Vaňkát



Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
Chcete o nich vědět mezi prvními?

Přidejte se k nám na facebooku!

Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

Partneři portálu: