Je suis tombé amoreux...

01.01.2014
ZAhraniční dojmy z pracovní stáže u francouzského sochaře českého původu Vladimíra Škody. Paříž, Montel, Clermont, Thiers, Limoge, Vassivier, Strasbourg, Narbonne, Lyon...

Intermedialistka u sochaře na stáži

Poprvé v životě se chystám do Francie. Neletím, nepluju, nejedu vlakem, nejedu autobusem, nejedu autem, jedu kamionem. Poprvé na dobu delší než dva týdny, při vzdálenosti větší než 200 km jedu pryč z domoviny. Přichází to v pravý čas, potřebuji vypnout, vypustit a zase načerpat a zapnout jinde. Poprvé mi bude angličtina víceméně k ničemu.

Odjíždím v polovině května, klasicky nachlazená. To se mi stává často před cestováním do zahraničí. Z pár věcí jsem lehce nervózní, možná proto. Jaké boty si mám sbalit? Jaké oblečení? Potřebuji opravdu všechno, od pracovního oblečení až po seriózní vernisážové kousky. Rozpětí je nejen tematické, ale i v rámci prostředí - jistá je Paříž a horská vesnička La Monnerie-le-Montel, dozvěděla jsem se předchozí mailovou komunikací s panem Škodou. Po úporném balení vyrážíme v noci kamionem směr Paříž. Jsem nadšená, není mi dobře, ale cítím se příjemně. V noci přišla horečka. Ráno se o mě výsostně postaral Mirek, mamčin přítel a řidič zmíněného kamionu.


Autor: Krista Kašpar

Ukázat další blog tohoto autora


  • Líbil se Vám tento článek?
  • Zajímal by článek někoho z vašich přátel?
  • Máte co k článku říct? Využijte komentářů.

  • Vyhledáváme ty nejlepší zážitky ve městě.
    Chcete o nich vědět mezi prvními?

    Přidejte se k nám na facebooku!

    Zapojte se do dění. Bavte se a vyhrávejte.

    Partneři portálu: